Zagreb, 03. svibnja 2016.

Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskog jezika u RH u akademskoj godini 2016./2017.

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 15. travnja 2016. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2016./2017.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije zadnje godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu:
tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr

Rok za slanje prijava je 16. svibnja 2016.

Sve ostale pojedinosti navedene su u tekstu Javnog poziva s pripadajućim prijavnim obrascem, također na engleskom i španjolskom jeziku, a moguće ih je pročitati i preuzeti ovdje:

http://www.hrvatiizvanrh.hr/hr/natjecaj/124/objavljen-javni-poziv-za-ucenje-hrvatskoga-jezika-u-republici-hrvatskoj-i-za-internetsko-ucenje-hrvatskog-jezika-u-akademskoj-godini-2016-17