Madrid, 29. siječnja 2019.

Međunarodni turistički sajam FITUR

U Madridu se od 23.- 27. siječnja 2019. održao 39. po redu međunarodni turistički sajam FITUR (Feria International de Turismo), jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu i svakako najvažniji sajam takve vrste na Iberskom poluotoku. Sajam je uobičajeno otvorio Kralj Felipe VI i Kraljica Leticia. Otvorenju sajma u ime RH prisustvovao je dt u Ministarstvu turizma RH g. Frano Matušić.   
Hrvatska se i ove godine uspješno predstavila na sajmu prikladno dizajniranim štandom Hrvatske turističke zajednice. Uz HTZ na štandu su kao suizlagači svoje programe predstavili Turistička zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i TZ  grada Zagreba te agencije i tvrtke: Abacus Tours, Aronda Adriana Travel, Atlas, Croatia Airilines, Guliver Travel, Kompas Cruise, Nave travel i Unilane. 
Hrvatska turistička zajednica osvojila je u petak, 25. siječnja 2019.  nagradu za najbolji promotivni video u konkurenciji 58 uradaka iz jedanaest zemalja. Promotivni video pod nazivom "Croatia Full Of Life" predstavljen je u na španjolskom tržištu pod nazivom "Los Embajadores del Turismo Croata". Hrvatska se predstavila i u kategorijama za grad i regiju gdje su video uradci "We Love Zagreb" TZ  grada Zagreba te "Dubrovnik Riviera" TZ Dubrovačko-neretvanske županije ušle u uži izbor po kategorijama.