Madrid, 20. veljače 2019.

Predsjednik Ustavnog suda RH dr. sc. Miroslav Šeparović sudjelovao na Konferenciji Svjetske udruge pravnika

Predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske dr. sc. Miroslav Šeparović sudjelovao je na Konferenciji Svjetske udruge pravnika (World Jurist Association - WJA) koja se od 18. do 20. veljače 2019. godine održala u Madridu uz 2.000 pravnika iz 67 zemalja, a to je jedno od najvažnijih takvih okupljanja na svijetu na području prava. Održavanje Konferencije upriličeno je obilježavajući također obljetnicu 40 godina Ustava Kraljevine Španjolske, koji je međunarodnoj zajednici prvi puta predstavljen tijekom Kongresa Svjetske udruge pravnika 1979. godine u Madridu.

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Konferencije 20. veljače 2019. godine, Kralj Felipe VI je odlikovan Svjetskom nagradom za mir i slobodu, koju mu je dodijelila Svjetska udruga pravnika zbog njegove uloge u osiguranju sloboda u Kraljevini Španjolskoj. Tijekom posljednjih 55 godina tu nagradu, svojevrsnog Nobela u području prava, primili su Sir Winston Churchill te René Cassin i Nelson Mandela koji su obojica i dobitnici Nobelove nagrade za mir.

U izaslanstvu su također sudjelovale potpredsjednica Ustavnog suda RH dr.sc. Snježana Bagić i prof. dr. sc. Biljana Kostadinov s Pravnog fakulteta.

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana