Madrid, 30. rujna 2019.

Veleposlanica Malenica primila članove Zajednice Krista Kralja

Veleposlanica Nives Malenica primila je 30. rujna 2019. godine, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Madridu, u posjet pedesetak članova Zajednice Krista Kralja koji su boravili u Španjolskoj od 26. rujna do 1. listopada 2019. godine, povodom Zahvalnog hodočašća organiziranog prilikom obilježavanja petnaest godina djelovanja Zajednice, a u kojem je sudjelovao i riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.

Zahvalno hodočašće je organizirano također u okviru polaganja doživotnih zavjeta redovnice bosonogih karmelićanki, sestre Silvije Marije od Križa, dugogodišnje članice Zajednice Krista Kralja u Ciudad Realu. Tijekom boravka u Španjolskoj, hodočasnici su posjetili Barcelonu, Valenciju, Ciudad Realu, Toledo, Zaragozu i završno Madrid, gdje su posjetili Veleposlanstvo Republike Hrvatske. U ugodnom razgovoru, hodočasnici su razmijenili  impresije i dojmove boravka u Španjolskoj i izrazili zahvalnost na posjetu Veleposlanstvu. Iz Hrvatske smo u Španjolskoj do sada imali četiri redovnice bosonogih karmelićanki – Mihaela, Gabriela i Estera Mladineo i Edita Majić.
 

Informaciji prilažemo link koji je objavljen u lokalnim novinama Ciudad Reala: https://www.lanzadigital.com/provincia/ciudad-real/profesion-solemne-de-una-monja-croata-en-el-convento-de-las-carmelitas/

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana