Madrid, 24. prosinca 2019.

Objava biračima za drugi krug izbora za Predsjednika RH

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske na sjednici održanoj 23. prosinca 2019. donijelo je i objavilo Odluku o ponovljenom izboru za Predsjednika Republike Hrvatske.

Ponovljeni izbor za Predsjednika Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 5. siječnja 2020.

Izborno mjesto u Kraljevini Španjolskoj bit će otvoreno u sjedištu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Madridu na adresi  Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid a glasovanje će na dan održavanja izbora biti organizirano u vremenu od 07:00 do 19:00 sati;

Ukoliko to nisu učinili prilikom registracije za prvi krug izbora ili se uopće nisu registrirali, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj poziva sve hrvatske državljane koji žele glasovati na izbornom mjestu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Madridu na prethodnu/aktivnu registraciju birača.

Na mrežnoj stranici Ministarstva uprave https://uprava.gov.hr/predsjednicki-izbori-2019/13319 dostupni su svi predviđeni obrasci zahtjeva. Ispunjeni i potpisani obrasci zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjeva za promjenu mjesta prethodne/aktivne registracije mogu se dostaviti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Madridu:

  • osobno
  • putem elektronske pošte: madrid@mvep.hr
  • na fax (0034) 91 577 69 05

 

VAŽNA NAPOMENA:

U svim slučajevima podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta.

 

ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju stranaka u uredu Veleposlanstva zaprimaju se do 24. prosinca u 16:00 sati, a putem e-maila, uz presliku identifikacijske isprave, do kraja roka – do 25. prosinca 2019. u ponoć.

 

ZAHTJEV ZA AKTIVNU I PRETHODNU REGISTRACIJU

 

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana